به گزارش خبرنگار ایرنا، 'علیرضا خجسته ' افزود: این كشتی به نام GARZONI ضمن پهلوگیری در اسكله شماره 3 این مجتمع بندری، 46 هزار تن مازوت كشور عراق را بارگیری و به مقصد امارات متحده عربی ترانزیت خواهد كرد.
وی با اشاره به بی سابقه بودن تناژ 55 هزار تنی این كشتی در منطقه ویژه اقتصادی بندر امام خمینی (ره) افزود: قابلیت و ظرفیت های بالای آبخور اسكله ها و تجهیزات توانمند این مجتمع بندری در پذیرش و پهلو گیری كشتی هایی با ابعاد و تناژ بزرگ، امكان پهلوگیری و بارگیری این كشتی را برای ترانزیت كالاهای كشورهای همجوار فراهم كرده است.
معاون دریایی و بندری اداره كل بنادر و دریانوردی خوزستان با اشاره به ترانزیت فرآورده های نفتی كشور از این بندر بیان كرد: این امر موجب شده منطقه ویژه اقتصادی بندر امام خمینی (ره) در جایگاه نخست مرز ترانزیتی كشور قرار گیرد.
هم اكنون بخش مهمی از فرآورده های نفتی كشور عراق با كامیون های نفتكش به بندر امام انتقال و سپس به دیگر كشورها ترانزیت می شود.
ترانزیت هر تن مواد نفتی 150دلار برای كشور ارز آوری به همراه دارد.
هم اكنون ساخت پایانه غلات در بندر امام خمینی (ره) با سرمایه گذاری كشور افریقایی كنیا كه بهمن ماه سال گذشته عملیات اجرایی آن با حضور معاون اول رییس جمهوری كشورمان و نخست وزیر كنیا شروع شد در مراحل پایانی بوده و قرار است غلات كشورهای آسیای میانه از طریق این بندر به كشورهای آسیایی و افریقایی ترانزیت شود.
بندر امام خمینی(ره) به عنوان دومین بندر بزرگ عملیاتی جمهوری اسلامی ایران، سالانه حدود 33میلیون تن كالای نفتی و غیرنفتی در آن تخلیه و بارگیری می شود.
ك/2 646/320